Resim Alanı

Resim Alanı

OKULUMUZDA ÖĞRENCİ OLABİLME KOŞULLARI

1-   O yıl içinde ortaokuldan mezun olmak.

2-   Ortaokuldan sonra eğitime ara vermemiş olmak.

3-   Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek tarihler arasında, okulumuza bizzat gelerek ön kayıt başvurusunda bulunmak.

4-   Müracaat edilen Bölümün yetenek sınavına belirtilen tarihte girip başarılı olmak. 

5-   Sınavda başarılı olan öğrencilerin, Bakanlığımızca belirlenmiş tarihler arasında okulumuza gelerek kesin kayıt yaptırması gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybederler.

       

NOT:

         1- Müracaat ve sınav tarihleri her yıl Bakanlıkça tespit edilir. Bu yüzden ön kayıt ve sınav tarihleri değişiklik gösterebilir.

         2-Okulumuzda Müzik ve Görsel Sanatlar (Resim) olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Her bölüme ayrı ayrı 30 (otuz) öğrenci alınmaktadır.

         3-Konu ile ilgili her türlü bilgiye, okulumuzun WEB adresinin ana sayfasından ulaşılabilir.

20.04.2022 220

RESİM BÖLÜMÜ

       Resim bölümü öğrencilerimiz; yıl boyunca yaptıkları çalışmaları, okul içinde, eğitim bölgesi ve il çapında sergilemektedir. Ayrıca; il genelindeki yarışmalara katılarak dereceler almaktadırlar.

 

Okulumuz Resim bölümünde;

Resim dersliklerinin yanı sıra Temel Sanat Eğitimi Atölyesi, İki Boyutlu Sanat Atölyesi ve Desen Atölyesi bulunmaktadır.

 

   Resim bölümü yetenek sınavı aşağıdaki kısımlardan oluşmaktadır:

 

 

Desen (Çizgisel Resim)

 

Adayların günlük nesnelerden oluşan kompozisyonu, bakarak gözlem ve algılamalarını yansıttıkları çizgisel resim yapmaları istenir. Bu çalışmada adaylar; karşılarında duran nesnelerin oran-orantısını, yapısını, gölge ve ışık farklarını kurşun kalem kullanarak kağıt üzerinde göstermelidir.

 

 

İmgesel (Konulu hayali çalışma)

 

Bu aşamada adaylar gözlem ve hayal güçlerini birleştirerek sınav sorusunu, çizgisel resim olarak ifade ederler.

Çizdiği kompozisyona ek olarak hayalinden, kendi seçtiği bir objeyi eklemesi istenecektir. Uygulama kara kalem tekniği ile yapılacaktır. Değerlendirmede adayın resim yapmasını engelleyecek bir özrü olup olmadığına bakılır.