Müzik Alanı

OKULUMUZDA ÖĞRENCİ OLABİLME KOŞULLARI

1-   O yıl içinde ortaokuldan mezun olmak.

2-   Ortaokuldan sonra eğitime ara vermemiş olmak.

3-   Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek tarihler arasında, okulumuza bizzat gelerek ön kayıt başvurusunda bulunmak.

4-   Müracaat edilen Bölümün yetenek sınavına belirtilen tarihte girip başarılı olmak.

5-   Sınavda başarılı olan öğrencilerin, Bakanlığımızca belirlenmiş tarihler arasında okulumuza gelerek kesin kayıt yaptırması gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybederler.

NOT:

1- Müracaat ve sınav tarihleri her yıl Bakanlıkça tespit edilir. Bu yüzden ön kayıt ve sınav tarihleri değişiklik gösterebilir.

2-Okulumuzda Müzik ve Görsel Sanatlar (Resim) olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Her bölüme ayrı ayrı 30 (otuz) öğrenci alınmaktadır.

3-Konu ile ilgili her türlü bilgiye, okulumuzun WEB adresinin ana sayfasından ulaşılabilir.

20.04.2022 186

MÜZİK BÖLÜMÜ

Okulumuz Müzik bölümünde;

Zorunlu ortak ders olan piyano eğitimi için piyano ve diğer enstrüman derslerinin görüldüğü müzik derslikleri bulunmaktadır.

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı aşağıdaki kısımlardan oluşmaktadır:

Müziksel İşitme ve Yineleme

Ses işitme; piyanoda verilen tek ses, iki ses, üç ses, dört sesin "Na" hecesiyle tekrarlanması.

Ritm işitme; verilen bir ritm cümlesinin tekrarı.

Ezgi işitme; piyanoda çalınan kısa bir ezginin ses ile tekrarı.

Müziksel Söyleme ve Çalma

Ses özelliği; öğrencilerin kendi seçtiği bir şarkıyı söylemesi istenir. Öğrencinin sesini kullanma becerisi değerlendirilir.

Çalgı kullanma; çalgı( Gitar, Bağlama, Keman...vb.) kullanmasını biliyorsa, öğrenciden hazırladığı bir şarkıyı çalması istenir. (Aday Piyano dışında kullandığı çalgı varsa yanında getirecektir.)

Fiziksel durum; adayın çalgı kullanmasını engelleyecek bir özrü olup olmadığına bakılır.